Een verzending op maat

Een kartonnen doos wordt veel gebruikt door webshops en andere bedrijven als verzendverpakking. Het product wordt met de post verstuurd naar de ontvanger van het pakket en zal een weg afleggen van auto naar depot en weer naar een auto. jij als afzender hebt als doel dat het product zonder beschadigingen en andere onregelmatigheden aankomt bij de ontvanger. In dit blog enkele tips om de juiste verzendverpakking samen te stellen.

1. Het type doos

Er worden verschillende type dozen gebruikt als verzendverpakking. Als je een pakket hebt ontvangen, let dan eens op het type doos dat men heeft gebruikt. Je zult zien dat er verschillende dozen in omloop zijn die als verzenddoos worden gebruikt. De drie meest voorkomende types zijn: de vouwdoos, de postdoos en de brievenbusdoos.

De vouwdoos is een simpele oplossing om producten in te verzenden. De flappen vouw je allemaal naar binnen en met een stukje tape sluit je gemakkelijk de doos. Dit doe je zowel aan de boven- als onderzijde en de doos is klaar om te verzenden. De vouwdoos is het meest gebruikte doostype als het gaat om een verzendverpakking.

Een postdoos is een heel stevig en mooi doosje. Deze doos kan zonder tape in elkaar worden gezet en heeft een representatief uiterlijk. Met dit doosje maak je zeker een goede indruk, vooral gecombineerd met een kleurenbedrukking. De postdoos is vanwege het ontwerp zeer sterk. Je kunt er als het ware op gaan staan.

Het derde type doosje is de brievenbusdoos. Dit doosje kan zoals de naam al zegt door de brievenbusdoos indien het de juiste maten heeft. De brievenbusdoos is zeer geschikt voor platte en kleine artikelen zoals boeken en kledingstukken. De brievenbusdoos wordt gesloten door een stukje tape en kan ook bedrukt worden om herkenning te creëren bij de ontvanger.

2. De stevigheid van de doos

Een belangrijke factor die meespeelt bij het bepalen van de perfecte verzendverpakking is de stevigheid van de doos, ook wel de karton kwaliteit. De kwaliteiten worden ook wel E, B, C en BC golf genoemd. Iedere letter staat voor de afstand van de golf van het karton. E is het dunste en wordt vooral gebruikt als het uiterlijk van het doosje van belang is. De BC golf wordt gekozen bij vouwdozen waar een behoorlijk gewicht in zal moeten. Het aantal mm slaat niet op de dikte van het karton maar op de afstand tussen de golfjes. Bij 4 mm is de afstand van golfdal tot golfdal 4 mm.

3. Verzendverpakking bedrukken

Maak de verzenddoos af met een bedrukking van het bedrijfslogo. Bij de vouwdozen wordt de bedrukking aan de twee lange zijdes geplaatst, bij de andere type dozen op het deksel. Houd je rekening met het plaatsen van een verzendsticker tijdens het centreren van het logo op de doos. Het zou zonde zijn als er een sticker op het logo zou moeten.

4. Vakverdeling

Voor kwetsbare producten zoals glazen flesjes is een vakverdeling of kartonnen plaat met rillijnen een handig middel om deze producten extra te beschermen. De vakverdeling of kartonnen plaat zorgen ervoor dat de glazen flesjes elkaar niet raken tijdens het transport om beschadigingen te voorkomen. De postdoos en vouwdoos worden voornamelijk als omdoos gebruikt bij vakverdelingen en platen. Via verkoop@doosopmaat.be  kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor deze verzendoplossingen of neem contact met ons op voor advies. 

vakantie 2