Volumgewicht bij pakketverzending

Iedere dag opnieuw rijden de wagens van de pakketdiensten het hele land door. Het gekke is echter dat zij vooral lucht vervoeren en afleveren bij de klant. En dat dag in, dag uit.  

De pakketdiensten weten dat natuurlijk als geen ander. Om kosten en CO2 te besparen gaan zij meer en meer sturen op het beperken van de pakketomvang. Dit doen zij door niet alleen op gewicht af te rekenen maar ook op de omvang van het pakket. Dit noemen we volumegewicht. In het engels noemt men dit 'Dimensional Weight Pricing'. Iedere pakketdienst heeft daar weer zijn eigen formule voor waarmee u dit kunt berekenen. 

Afrekenen op basis van volumegewicht

Wanneer u moet afrekenen op basis van het volumegewicht wordt het hoog tijd om eens kritisch te kijken naar uw doosafmetingen. Te grote dozen met veel overbodige ruimte worden erg kostbaar om te verzenden. Zeker bij internationale zendingen kunnen deze kosten enorm oplopen. 

Steeds meer bedrijven ontdekken daarom het gemak van Doosopmaat.be. Niet uw dozenleverancier maar u bepaalt voortaan welke maat dozen u nodig heeft. Afgestemd op uw product en situatie. Bij Doosopmaat.be vult u eenvoudig in welke afmetingen u wilt hebben. U ziet vervolgens gelijk wat deze dozen kosten.   

Stel uw doos samen

Klik hierboven op Stel jouw doos samen en u weet binnen 10 seconden wat uw kartonnen dozen op maat kosten.

Pakketdozen met variabele hoogte

Verzend u producten met steeds weer een ander formaat? Wellicht is het handig te gaan werken met een 'variabele hoogte' doos. De hoogte kunt u eenvoudig aanpassen aan uw product, door de extra rillijnen in de doos. Zo weet u zeker dat u nooit een te grote doos gaat versturen. 

Ergernis te grote dozen

Niet alleen de pakketvervoerders willen minder lucht vervoeren. Ook de consument is er klaar voor. 'Veel te grote omdoos' is de meest gehoorde klacht na een aankoop bij een webshop. Het aantal video's op internet die dit moeten illustreren is enorm.