Maat bepalen

De maat bepalen van uw doos op maat, hoe kunt u dat het beste aanpakken? De kartonnen doos moet natuurlijk goed passen om uw product maximaal te beschermen. U wilt ook weer geen karton verspillen. Dus niet te groot en niet te klein; bij Doosopmaat.nl helpen wij u met het vaststellen van de juiste maat.

   

  maat bepalen

  Dozen op maat, de hoofdregels:

  • Wij meten altijd in millimeters (mm); geeft u uw maten dus ook in hele millimeters op, dan kunnen er geen misverstanden ontstaan.
  • Wij rekenen altijd met binnenmaten. Uw product bepaalt de binnenmaat, het karton de buitenmaat.
  • De volgorde van meten is altijd
   lengte x breedte x hoogte
  • Hierbij vormen de lengte x breedte het grondvlak
   (of de opening aan de bovenkant).

  Om de juiste doosmaat te bepalen meet u de buitenmaten van uw product. Doe dit nauwkeurig! Bij onregelmatig gevormde producten: leg bijv. een boek op het product om het hoogste/breedste punt te meten.

  Tel bij de buitenmaten van uw product 4 - 6 mm extra (zowel bij de lengte, als breedte, als hoogte). Voor een klein doosje 4 mm, voor de grote formaten 6 mm. Zo krijgt u een formaat waar u uw product goed in kunt krijgen. En uw klant kan het er zo ook weer uit halen.

  Indien uw product eerst nog in bijvoorbeeld bubbelfolie wordt gewikkeld, houdt hier dan rekening mee bij het bepalen van uw doosmaten.

  Heeft u advies nodig? Bel ons dan want wij helpen onze klanten graag!