Duurzame dozen

Wil jij duurzamer verpakken? Zo doe je dat!

Duurzaamheid speelt vandaag de dag een enorm belangrijke rol. Dat is in alles terug te zien, ook in verpakkingen. Met de juiste verpakking wil je je product beschermen, maar ook bijdragen aan een beter milieu. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw producten voortaan duurzamer te verpakken. Wij vertellen je er graag meer over in deze blog. Zo maak jij straks een bewuste en verantwoorde keuze!

Duurzaam karton

Duurzame verpakking begint bij het materiaal. Duurzaam materiaal is recyclebaar en wordt milieubewust geproduceerd. Een passende optie hiervoor is karton. Wist je dat papiervezel tot wel 25 keer recycleerbaar is? Zonde dus om hier geen gebruik van te maken! Door deze bewuste keuze in verpakkingsmateriaal te maken beperk je al super snel de hoeveelheid kartonafval. Maak je duurzame verpakking helemaal af door gebruik te maken van papieren tape in plaats van plastic tape.

Als je nog een stapje verder gaat, kies je voor karton dat ook duurzaam is geproduceerd. Om de productiecyclus op gang te houden is er altijd een deel nieuwe grondstof nodig. Papiervezel wordt namelijk korter door hergebruik. Gerecycled papier moet dus aangevuld worden met nieuw papier. En voor nieuw papier worden bomen gekapt. Bij Doosopmaat.nl zijn dat bomen uit ecologisch beheerde bossen in Scandinavië. Het goede nieuws is dat er voor iedere gekapte boom altijd twee nieuwe bomen worden teruggeplant. Zo houdt deze cyclus zichzelf in stand. Dat is nou duurzame productie!

Slim inpakken

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je ontvangt een enorme verpakking voor een klein product. Dat is geen duurzame verpakking. Het grootste deel is namelijk verpakte lucht. Het is veel beter om een doos op maat te bestellen. Zo weet je zeker dat jouw producten in de verpakking passen, maar dat je minder karton gebruikt. En dus ook minder milieubelasting veroorzaakt. Een klein product past immers perfect in een kleine verpakking. Doordat je geen overtollige ruimte hebt in je pakketje, heb je ook geen vulmateriaal nodig. Dat is nou een slim verpakt pakketje!

Duurzaam vervoeren

Heb je de producten in het juiste formaat duurzame karton gestopt? Dan zijn ze klaar voor verzending! Hierin kun je ook het verschil maken. Er zijn steeds meer pakketdiensten die sturen op duurzaamheid. Bij veel vervoerders betaal je voor de omvang van het pakket, in plaats van alleen het gewicht. Zo proberen zij te voorkomen dat ze vooral lucht vervoeren en afleveren bij de klant.

Doordat jij hebt gekozen voor een passend formaat verpakking, kunnen er meer pakketjes mee per vracht. Er zijn namelijk geen onnodig grote pakketjes meer die de bus in moeten. Uiteindelijk zullen er dus ook minder auto’s, bussen of vrachtwagens de weg op hoeven. Dit resulteert weer in minder CO2-uitstoot! Zo zie je maar wat een enorme impact het kiezen van de juiste verpakking heeft.

Een fijne partner in duurzaamheid

Koop je verpakkingsmateriaal dus bij een bedrijf dat duurzaamheid net zo belangrijk vindt als jij. Doosopmaat.nl is jouw partner in duurzame verpakkingen. Het karton dat wij gebruiken is voor 80% gemaakt uit gerecycled karton en komt uit een duurzame productiecyclus. Daarnaast motiveren wij onze klanten een passend formaat doos te kiezen, zodat je geen lucht verpakt en onnodig karton verbruikt. Ben jij al klaar om duurzaam te gaan verpakken? De aarde zal je dankbaar zijn!