Bekijk alle doostypen

Doos met overslaande klep

Doos met overslaande klep

Overslaande klep

De overslaande klep doos is een variant op de veelgebruikte Amerikaanse vouwdoos. Bij de vouwdoos sluiten de kleppen in het midden naar elkaar toe. De overslaande klep geeft meer stevigheid en bescherming, omdat de kleppen elkaar overlappen. Zo krijg je een dubbele boven- en onderkant. Ideaal als je zware producten wil verpakken, bijvoorbeeld meubels, elektronica of industriële materialen.

Laat jouw doos bedrukken

Jouw logo, ontwerp of huisstijl erop? Al onze bruine en witte overslaande klep dozen zijn leverbaar met bedrukking. Dit kan met zwart/grijs, kleur of wit bedrukking. Daarmee geef je de verpakking een professionele uitstraling: jouw doos ziet er niet alleen goed uit, maar is ook nog eens makkelijk te openen. En dat voor een scherpe prijs, ook bij kleine oplagen. Bestel je verschillende formaten of veel dozen in één keer? Dan kun je korting krijgen. Je ziet dat meteen in onze rekentool.

Niet geschikt als vierkante doos

Heb je een (bijna) vierkante doos nodig? Dan raden we je aan om geen overslaande klep te bestellen, maar een vouwdoos. Bij een vierkante overslaande klep doos komen er namelijk vier lagen karton over elkaar heen: twee binnenkleppen en twee buitenkleppen. Dat komt bij karton met een dubbele golf al snel neer op een plak van 30 mm dik, en dat is erg onpraktisch. In onze vouwdoos is jouw product nog steeds uitstekend beschermd, hoeveel het ook weegt.

Bestel jouw overslaande klepdoos op maat

Kenmerken

  • Sluiting door middel van tape
  • Beschikbaar in vele formaten
  • Enkele golf of dubbele golf
  • Al vanaf 5 stuks

Synoniemen

  • Fefco 203
  • Dubbele boven- en onderzijde
  • Vouwdoos extra stevig
  • Vouwdoos verlengde klep
  • Afwijkende formaten

Bij hele smalle dozen kan het juist heel handig zijn om  dubbele kleppen te nemen. De kleppen zijn dan bij een normale vouwdoos erg klein, en dus moeilijk te vouwen en te sluiten. Door overslaande kleppen te kiezen wordt dat probleem opgelost.

Ook wanneer u verwacht dat jouw dozen vaak liggend op de zijkant worden vervoerd , kan een keuze voor overslaande kleppen verstandig zijn. Deze kleppen zorgen dan voor extra stevigheid waardoor de doos minder snel zal inzakken.

Het kan zijn dat je nog twijfelt tussen de Amerikaanse vouwdoos en overslaande klepdoos. Begrijpelijk, want ze lijken op elkaar. We denken graag met je mee om de beste doos te vinden, dus vraag ons gerust of de klepdoos op maat past bij jouw producten. Tijdens werktijden zijn we ook bereikbaar via de chat op de website.

vakantie 2