Verpakkingsdozen

Voor verpakkingsdozen is karton eigenlijk het ideale materiaal. Het is licht, sterk en flexibel en kan voorts gemakkelijk worden opgevouwd en indien nodig bij het papierafval worden gezet en gerecycleerd. In vergelijk met ander verpakkingen zijn kartonnen verpakkingsdozen goedkoper en duurzamer. Zeker als u kiest voor het maatwerk van Doosopmaat.be zijn kartonnen verpakkingsdozen ideaal.

Bereken de prijs en stel uw eigen doos samen

Verpakkingsdozen verpakken een product. Het is belangrijk dat het product veilig in de doos past: het mag niet beschadigen, niet gaan schuiven of rollen, en de doos moet natuurlijk ook niet veel groter dan het product zijn, dan zou de verpakking geen ruimtebesparing opleveren. Aan deze basale eisen zal een kartonnen verpakkingsdoos zeker moeten voldoen.

Verpakkingsdozen kartonkwaliteit

VerpakkingsdozenKarton is een licht en sterk materiaal, maar hoe licht en hoe sterk, dat verschilt natuurlijk. Er zijn verschillende soorten kartonkwaliteit. Bij Doosopmaat.be laten we u de keuze welk golfkarton er gaat gebruikt worden. Een enkele golf, of dubbele golf, dat maakt natuurlijk verschil voor de stevigheid. Zwaar producten vereisen steviger karton, zeker als ze dikwijls verplaatst gaan worden, wat in een magazijn nogal ‘ns kan voorkomen bij het voorraadbeheer.

Hoe sterker het karton, hoe dikker het is. Een dubbele golf neemt meer plaats in dan een enkele. Dat is wel iets om mee rekening te houden bij het vormgeven van uw doos. Een buitenlaag van 7mm dikte levert een doos op die wel een centimeter breder is dan een doos met het dunste karton (1,5mm), u moet het immers dubbel rekenen (twee zijkanten).

Verpakkingsdozen bestellen

Verpakkingsdozen bestellen kan gemakkelijk online in het speciaal bestelmenu van Doosopmaat.be. We noemen dit menu de rekentool, u vindt op vrijwel elke pagina op onze site wel de gekende oranje knop waarmee u naar dit menu surft. In het bestelmenu voert u de buitenmaten van uw product in, met enkele millimeters extra, en wij maken daar de ideale verpakkingsdoos van.