Maand februari

De postdoos (Fefco 427) is een populaire verpakking die zeer geschikt is als verzend- en geschenkverpakking. Het type doos heet niet voor niks een postdoos, want het doosje is zeer geschikt als verzendverpakking. De postdoos is namelijk zeer stevig vanwege de dubbelgevouwen zijkanten. De postdoos is daarnaast  ook een hele mooie verpakking voor het oog omdat de verpakking zonder tape in elkaar gezet kan worden. De postdoos laat zich mooi sluiten.

Chique verpakking

Afbeelding verwijderd.

De postdoos wordt vooral uitgekozen bij doeleindes die gericht zijn op het uiterlijk van de verpakking. Een vouwdoos wordt vooral gebruikt in situaties waar het beschermen van het product in combinatie met eenvoud een grote rol spelen. Vergeleken met de vouwdoos heeft de postdoos een zeer representatief uiterlijk. De postdoos is verkrijgbaar in bruin, zwart en wit.

De (verzend)verpakking van een product wordt steeds meer een belangrijk onderdeel in de Customer Journey van uw klant. De verpakking is het verlengde van de online huisstijl en is een extra communicatiemiddel richting uw klanten. De verpakking moet bijdragen aan de beleving. Klanten moeten met plezier het pakket unboxen. Dit effect behaalt u niet met een eenvoudige vouwdoos gevuld met opvulmaterialen. Het moment dat de klant het pakket in handen heeft, is één van de belangrijkste contactmomenten tussen klant en online bedrijf. Maak hier gebruik van door een mooie verzendverpakking met opdruk te verzenden bij de bestelling.

De postdoos kan al besteld worden vanaf een hoogte van 25 mm, hierdoor kan dit doosje nog net door de brievenbus. Een brievenbuspakket biedt lagere transportkosten dan een regulier pakket en bespaart op karton. De hoogte van de postdoos mag niet groter zijn dan de lengte. Wanneer u een hogere doos nodig heeft, dan is de klepdoos (Fefco 215) een optie.

Geschenkverpakking 

Afbeelding verwijderd.

Naast verzendverpakking is de postdoos ook zeer geschikt als geschenkverpakking. Een relatiegeschenk tijdens de feestdagen of gewoon zomaar tussendoor, de postdoos leent zich hier perfect voor. Zeker met een kleurenbedrukking op het deksel om herkenning te creëren bij uw klanten. De bedrukking kan uw bedrijfslogo zijn, maar een persoonlijke tekst of boodschap is ook een optie.

De witte en bruine postdoos kan alleen op het deksel bedrukt worden in een zwart/grijs tint of in een kleurenbedrukking. U stelt zelf uw eigen postdoos samen via onze rekentool. De postdoos is verkrijgbaar in twee kartonkwaliteiten, namelijk de 1,5 mm en 3 mm. Kies de kwaliteit die het beste past bij het doeleinde en het gewicht van het te verpakken product. De zwarte kartonnen dozen kunnen niet bedrukt worden bij Doosopmaat.nl, maar hebben een klassieke uitstraling door de mat zwarte kleur.

Kortom, de postdoos heeft een representatief uiterlijk dat zonder tape met een eenvoudige handeling in elkaar kan worden gezet. De postdoos is gemakkelijk in gebruik en is zeer stevig. Kies voor een postdoos met bedrukking voor een professionele uitstraling die past bij de huisstijl van uw bedrijf.