Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een account?

Een eigen account bij Doosopmaat.be is snel, handig én voordelig.

  • Overzicht van uw facturen
  • Meerdere gebruikers per account
  • Adresgegevens vooraf ingevuld
  • Drukbeeld opgeslagen voor de volgende keer
  • Eenvoudige herhaalbestellingen via uw geschiedenis

Welke karton kwaliteit heb ik nodig? 

Onze vuistregel voor kartonkwaliteit is: hoe groter de doos, hoe dikker het karton. Heeft u een kleine doos nodig, voor een licht product dat niet kwetsbaar is? Dan is 3 mm dikte genoeg. Voor grotere dozen en producten die zwaarder of kwetsbaarder zijn, is 7 mm dikte een slimmere optie.

Weet u niet zeker welke kwaliteit u nodig heeft? Lees meer over kartonkwaliteit, of vraag een gratis sample aan.

Kies juiste kwaliteit karton

Let op: het is belangrijk om de juiste kwaliteit karton voor uw product te kiezen. Sommige aanbieders leveren dozen in een lichtere kwaliteit dan nodig. Wij doen het liever in één keer goed. Neem gerust contact met ons op, we adviseren u graag. Samen zorgen we ervoor dat u uw product altijd slim verpakt.

Wanneer past het door de brievenbus? 

Brievenbuspakjes zijn poststukken waarvan het binnenmaat maximaal 315 x 255 x 23 mm zijn. 

Wanneer krijg ik palletkorting? 

Bestel je een flink aantal vouwdozen? Bij grotere oplagen van formaten die precies op een pallet passen, profiteert u van palletkorting. Voor de eerste pallet is dat € 25,-. Voor pallet 2 t/m 6 is dat steeds € 10,-. Bij zes volle pallets krijgt u dus € 75,- korting.

Deze korting geldt alleen voor vouwdozen, en als deze dozen van een geschikt formaat zijn. Ook geldt palletkorting alleen bij bestellingen via de webshop en niet in combinatie met een andere korting.

Als het doosformaat in aanmerking komt voor palletkorting, ziet u in de rekentool bij ‘aantal dozen’ automatisch het ‘palletstreepje’ verschijnen. Klikt u op het streepje, dan ziet u hoeveel korting u krijgt.

Wanneer krijg ik volumekorting? 

Bestelt u tegelijk dozen in meerdere formaten? Dan krijgt u volumekorting. Die geldt voor alle doostypen. Bij 2  formaten is de volumekorting € 30,-. Ieder volgend formaat betekent weer € 10,- korting.

Bij een bestelling met vijf verschillende formaten krijg je dus € 60,- korting.

Let op: volumekorting geldt alleen bij een oplage vanaf 20 stuks, en niet in combinatie met een andere korting. U krijgt alleen volumekorting als u online bestelt, en u ziet de korting automatisch in de rekentool bij een bestelling met meerdere formaten.

In welke kleuren kan ik inlays bestellen?

Bij Doosopmaat.be vind u inlays voor jouw dozen in vijf verschillende kleuren (buitenkant/binnenkant):

  • Wit/bruin
  • Bruin/bruin
  • Wit/wit
  • Zwart/zwart
  • Rood/rood

Kunnen er handvatten in een doos op maat? 

Doosopmaat.be kan vouwdozen voorzien van handvatten. Kies deze optie in de rekentool, dan zorgen wij voor handvatten in de zijkanten van jouw vouwdoos. Per doos maken we er twee: links en rechts. Ze zijn gecentreerd en komen ongeveer  100 mm van de bovenrand van de doos, afhankelijk van de maat.

Het handvat wordt gestanst: het blijft in het karton zitten, maar vouwt naar binnen.

Let op: voor handvatten moet de doos minimaal 200 mm breed zijn.
 

Hoe werkt bedrukken?

Doosopmaat.be bedrukt uw dozen met uw drukbeeld of logo. U kunt kiezen tussen zwart/grijs, kleur of wit. Geef dit aan in de rekentool, dan krijgt u na de bestelling per mail een link naar onze uploadtool. Daar upload u makkelijk uw logo of drukbeeld en kiest u zelf de positie op uw doos.

Bedrukken kan al vanaf een oplage van 10 stuks. De prijs ziet u meteen in de rekentool. Let op: voor bedrukking geldt een maximale hoogte, afhankelijk van de kleur en het type doos. Kijk voor meer informatie op bedrukte dozen.

Nieuwe Site, nog steeds op maat